Stormathon

Stormathon logo

Stormathon är tillbaka – denna gången digitalt! Den 15 april 2021 bjuder Mau Innovation och innovationsmiljön Storm in alla studenter på Malmö universitet till ett intensivt innovations-bootcamp.

Konceptet har hittat sin inspiration i traditionella hackatons och bygger på idéen att på kort tid skapa nya idéer och lösningar, tillsammans med andra. Studenter som är intresserade av samhällsförbättrande problemlösning och innovation kan ansöka om att få delta i Stormathon och sorteras därefter in i tvärvetenskapliga, dynamiska team. Alla team jobbar med samma uppdrag under hela dagen och coachas i problemlösningsmetodik och idéutveckling av erfarna processledare. I slutet av dagen pitchar varje team sin lösning för uppdragsgivaren och en jury, med fina priser till de vinnande koncepten!

Anmälan till vårens Stormathon öppnar i mitten av mars!

Vi söker nya uppdragsgivare till vårens Stormathon!

Har er organisation eller företag ett case i behov av nytänkande lösningar? Kan lösningen bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle? Är ni redo att låta en grupp studenter med olika utbildningsbakgrund jobba med just er utmaning under en dag?

Skicka in en kort beskrivning av ert case via formuläret nedan, så hör vi av oss. Vi tar emot uppdrag till och med den 28 februari för vårens Stormathon.

För frågor eller mer information som rör uppdragsgivare till Stormathon, vänligen kontakta Anna Bogeskär Brandt.

Ta del av tidigare Stormathons!

Film: Stormathon 2 april 2019

Blogginlägg: Stormathon 2 april 2019

Vad är Stormathon?

Stormathon är en intensiv innovationsdag på Malmö universitet där tvärvetenskapliga studentgrupper tar sig an verkliga utmaningar från externa uppdragsgivare. Under dagen coachas studenterna i innovations- och problemlösningsmetodik från erfarna innovationsrådgivare och processledare på Malmö universitet och i slutet av dagen pitchar de sin lösning för uppdragsgivaren – med möjligheten att vinna fina priser.

Stormathon riktar sig till alla studenter på Malmö universitet, med ett intresse för samhällsutveckling, problemlösning och innovation. Syftet med dagen är att ge studenterna verktyg och metoder för att utveckla sin innovations- och problemlösningsförmåga, samtidigt som den möjliggör tvärvetenskapliga samarbeten och nätverksmöjligheter. Stormathons målsättning: att kunskap genererad vid Malmö universitet skapar nytta för samhället.  

Illustratoner av ett block, en glödlampa och en klocka

Stormathon arrangeras av Mau Innovation och innovationsmiljön Storm på Malmö universitet. Maila gärna oss på storm@mau.se om du önskar mer information eller har frågor om anmälan.

För frågor som rör caseanmälan och uppdrag, vänligen kontakta anna.bogeskar.brandt@mau.se